Minusta

Olen syntynyt -87. Vaikka kaupunkilaistyttö olinkin, niin olen nuoresta tytöstä asti viettänyt aikaani eläinten parissa erittäin aktiivisesti. Aluksi olin täysin hullaantunut heppatyttö, mutta pikkuhiljaa hevostelu jäi vähemmälle, ja koirat alkoivat kiinnostaa enemmän. Ensimmäinen oma koirani on meidän sekarotuinen Tiitu mummo. Tiitu on kanssamme täällä taivaltanut vuodesta 2004. Kun rupesin haaveilemaan Tiitulle kaveria, mieheni sanoi, että sen on sitten oltava siperianhusky. Miehelläni on lapsuudessa ollut sekarotuinen husky, ja hän kertoili innoissaan, miten heidän koiransa oli vetänyt potkukelkalla lapsia pitkin kylän raitteja. Aloin tutkimaan rotua, ja se vaikutti itsestänikin vallan varteenotettavalta rodulta. Nollasta alotettiin elämä huskyjen kanssa, ja paljon olemme oppineet vuosien aikana, mutta vielä on paljon opittavaakin.

Miksi siperianhusky?

Siperiahuskyissa viehättää niiden viisas luonne. Siperianhusky on reipas, aktiivinen, iloinen, ja sosiaalinen. Siperianhuskyilla on säilynyt niiden käyttöominasuudet. Olen pakahtua onnesta, kun koiramme näkevät, kun liinat ja valjaat otetaan esiin. Se ilo ja innostuneisuus on niin kaunista katseltavaa! Ja onhan siperianhuskyt myös äärettömän kauniita koiria! Hienoa, että tällä rodulla käyttöominaisuudet, ja arktinen kaunis ulkonäkö kulkevat käsi kädessä.

Huskyissa on myös "huonoja puolia", ja ne huonot puolet tulevat helposti esille, jos husky on turhautunut, eikä saa tarpeeksi aktiviteettia. On monia kodinvaihtajia, jotka etsivät kotia siitä syystä, että ne tuhoavat asuntoa, ulvovat yksin jäädessään jne. Husky on laumaeläin, mutta oikean ihmisen osuessa kohdalle, pärjää myös sisäkoirana, ja jopa ainoana koirana. 

Vahtikoirina meillä on Pyreneittenmastiffi Manta, ja kääpiöpinseri Lalli. Vahtikoirien viran lisäksi nämä kaksi ovat mainioita varpaiden lämmittäjiä, ja seurakoiria.

 

Olen Kennelliiton jäsen, ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen.

Kuulun seuraaviin rotuyhdistyksiin:
Siperianhusky seura
Pyreneittenmastiffi seura

 

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin

 

Projektin historia

Tässä kohdassa voit kuvailla projektin historiaa ja antaa syitä sen luomiseen. Tässä kohtaa on myös hyvä mainita projektin virstanpylväät ja projektiin osallistuneita henkilöitä.