Siperianhusky -rekikoira

 
Rotumääritelmä:
 
" Ystävällinen ja lempeä, mutta myös valpas ja seurallinen. Rodulla ei ole vahtikoiran omistushalua, se ei ole liian epäluuloinen vieraita kohtaan eikä tappelunhaluinen. Täysikasvuinen koira voi olla jossain määrin pidättyväinen ja omanarvontuntoinen. Sen älykkyys, käsiteltävyys ja innokkuus tekevät siitä miellyttävän seuralaisen ja työskentelyhaluisen käyttökoiran."
 
Itse koen Siperianhuskyn nimenomaan käyttökoirana. Siperianhusky ei ole sohvaperuna, vaikka sohvalla tykkääkin levätä. Siperianhusky on sosiaalisen luonteensa vuoksi hieno laumaeläin, ja usein huskyt kaipaavatkin koirakaveria, eivätkä viihdy ainoana koirana. Siperianhuskyt ovat sopeutuvaisia koiria. Sen on näyttänyt meille nämä meidän muutamat kodinvaihtajatkin. Kodinvaihto ei tietenkään ole kenellekään mukava asia kokea, mutta meillekin koirat ovat kotiutuneet nopeasti. 
Siperianhuskyt ovat hauskoja koiria. Tykkäävät leikkiä, ja touhuta. Niiden kanssa on ihana viettää aikaa. Joka päivä ne opettavat jotain uutta. Onnellisimmallaan huskyt ovat laumassa, valjaat päällä, ja vetoliinoissa kiinni.
 
Huskyt voivat turhautuessaan saada paljon pahaa aikaan. Huskyt ovat äänekkäitä, äänenavaukset kuuluvat kauas. Huskyt rakastavat kaivaa puutarhasi uuteen uskoon. 
 
Siperianhuskysta minä olen löytänyt itselleni sen oikean rodun. Olen menettänyt sydämeni näille. Oikeassa elinympäristössä, oikenlaisen ihmisen kanssa, nämä kauniit käyttökoirat ovat ihmisen parhaita kavereita.